Ca profesor de matematică, puteţi colabora cu PhilScience în două variante – ca meditator (1) şi/sau ca rezolvitor-editor de probleme (2), ambele variante fiind remunerate.

(1) Pentru proiectul Meditaţii pentru înţelegerea conceptuală a matematicii dorim să formăm cât mai mulţi experţi-instructori prin care să extindem aria de implementare. Ca profesor-meditator de matematică, aveţi astfel oportunitatea de a contribui efectiv la schimbarea în bine a educaţiei matematicii şi de a obţine venituri suplimentare printr-o prestaţie online al cărei scop central este înţelegerea matematicii şcolare şi îmbunătăţirea performanţelor elevilor.
Elevii pe care îi instruiţi sunt înscrişi în programul de meditaţii PhilScience, iar dvs. puteţi opta pentru anumite clase (de la a V-a la a XII-a), stabilind propriul program (pe zile şi ore) de meditaţii. O grupă este formată din maxim 5 elevi. Şedinţele de meditaţii se desfăşoară online, pe platformele recomandate de noi, de două ori pe săptămână, iar o şedinţă constă în două sesiuni consecutive, a câte 40 de minute fiecare.
Principiile didactice ale prestaţiei şi structura unei şedinţe sunt expuse în linii mari în prezentarea meditaţiilor PhilScience din acest site, urmând să fie detaliate în documentaţia tehnică pe care o primiţi în urma confirmării înscrierii. Pe perioada colaborării, meditatorii PhilScience beneficiază de suportul experţilor organizaţiei.
Tariful oferit pentru meditaţii este de 100 lei (brut) pe şedinţă, plus – pentru meditaţiile cu mai mult de un participant – 50 lei (brut) pentru fiecare elev participant, de la al doilea până la al cincelea participant (300 lei brut pe şedinţa cu o grupă completă de cinci elevi). Formula generală de calcul a tarifului (T) este T = 100 + 50(n – 1), unde n este numărul de participanţi.
Pentru poziţia de meditator PhilScience, criteriile de eligibilitate sunt următoarele:
- Absolvent al unei Facultăţi de Matematică, cu licenţă.
- Experienţă în predarea matematicii de minim 1 an.
- Cunoştinţe de Fundamentele Matematicii şi Istoria Matematicii.
- Înclinaţie către filosofia matematicii (studiile nu sunt necesare).
- Spirit critic şi analitic, cu excelente abilităţi de comunicare.
- Un nivel foarte bun al limbii engleze (scris şi citit).
- Absolvent al cursului PhilScience de Cunoaştere de tip conceptual-holistic pentru predarea matematicii şcolare.
Se aplică trimiţând CV-ul complet.

(2) Ca rezolvitor-editor de probleme, veţi rezolva şi edita în modul integral-explicativ probleme din manualele şcolare, la solicitarea organizaţiei. Aceste soluţii explicative sunt destinate elevilor care le-au solicitat, iar ulterior sunt colectate pentru editarea şi publicarea unor culegeri speciale.
Soluţiile editate se predau în ziua următoare solicitării, iar cerinţele de structură şi conţinut sunt expuse în linii mari aici.
Puteţi opta pentru plata fixă a prestaţiei, anume între 5 – 15 lei (brut) pe soluţia editată, în funcţie de complexitatea problemei, sau pentru drepturi de autor remanente, după publicarea unei culegeri la conţinutul căreia aţi contribuit cu minim 100 de probleme. În ambele variante, ca rezolvitor-editor primiţi statutul de editor şi co-autor al cărţii publicate, pe care o puteţi include în portofoliul dvs. publicistic.
Cerinţele tehnice de editare, precum şi termenii colaborării, sunt detaliate în documentaţia tehnică pe care o primiţi în urma confirmării înscrierii.
Pentru poziţia de rezolvitor-editor PhilScience, criteriile de eligibilitate sunt următoarele:
- Absolvent al unei Facultăţi de Matematică.
- Experienţă în predarea matematicii de minim 1 an.
- Spirit analitic şi capacitatea de a vă “pune în locul” elevului, cu excelente abilităţi de comunicare.
Se aplică trimiţând CV-ul complet.

Pentru a aplica la oricare din cele două variante de colaborare, trimiteţi la adresa applications[at]philscience.org CV-ul dvs. şi o scurtă scrisoare de intenţie, în care explicaţi de ce credeţi că sunteţi un candidat potrivit pentru această poziţie. Puteţi solicita mai multe detalii la adresa info[at]philscience.org .

 

index »